Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

06.09.2024

 

«Кращий догляд для кожної дитини»: 12 громад Харківської області беруть участь в реалізації нового проєкту від ЮНІСЕФ

 

 

На Харківщині 4 230 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо 123 дітей вживаються заходи влаштування до сімейних форм виховання. Щоб допомогти цим дітям знайти люблячі родини, на Харківщині запускається проєкт «Посилення альтернативного догляду через підтримку реформи кращого догляду в Харківській області».

 

Мета проєкту — допомогти дітям знайти родини та розвивати систему кращого догляду та виховання для них. Проєкт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)  реалізує благодійний фонд «Волонтери: дорослі – дітям» разом зі службою у справах дітей Харківської ОВА та Харківським обласним центром соціальних служб.

 

“Харківщина – перша з деокупованих областей, де реалізують програму із забезпечення кращого догляду для дітей. За підтримки Офісу першої леді, який опікується цим питанням, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Координаційного центру розвитку сімейного виховання та догляду дітей ми робимо все, щоб кожна дитина зростала не в закладі інституційного догляду, а саме в родині, де їй зможуть приділити достатньо уваги та любові.

 

Сподіваємося, що цей проєкт допоможе дітям, їхнім опікунам та громадам, забезпечити кожну дитину захистом, турботою і головне — сім'єю”, – зазначила Віта Ковальська заступниця начальника Харківської ОВА.

 

Проєкт буде працювати в 12 громадах області: Балаклійській, Богодухівській, Валківській, Зміївській, Ізюмській, Кегичівській, Краснокутській, Лозівській, Первомайській, Пісочинський, Шевченківській та Чугуївській.

 

Громади отримають багаторівневу підтримку у рамках проєкту:

 

Для фахівців, які працюють з дітьми (освітяни, медики, поліціянти, соціальні працівники та інші спеціалісти):

  • Організація навчань для підвищення їхньої професійної компетентності;
  • Надання консультаційної підтримки для кращої роботи з дітьми.

 

Для сімей, які хочуть взяти дітей на виховання:

 

  • Надання інформаційної підтримки щодо різних форм сімейного виховання;
  • Організація заходів з популяризації сімейних форм виховання;
  • Соціальний, психологічний  та юридичний супровід від фахівців БФ «Волонтери: дорослі – дітям».
  • Організація сертифікованого навчання за програмою з підготовки прийомних батьків, опікунів, батьків-вихователів, усиновлювачів, патронатних вихователів в громадах
  • Організація та покращення побуту для родин,  які взяли дітей на виховання.

 

Також у рамках проєкту буде розроблено механізм взаємодії між усіма структурами,  дотичними до впровадження реформи кращого догляду для дітей та підтримки сімей у Харківській області  для покращення процедури співпраці між різними секторами та секціями. 

 

Проєкт триватиме до кінця грудня 2025 року.