Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

04.06.2024

 

Податкова знижка заоренду житла внутрішньо переміщеній особі
 
 
Головнеуправління ДПС у Харківській області інформує, що статтею 166 Податковогокодексу України (далі -  ПКУ) визначеноправо платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування,перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження правана її нарахування.
 
Відповідно до п.п. 166.3.9п. 166.3 ст. 166 ПКУ платник податку, який має статус внутрішньо переміщеноїособи, має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваногодоходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого увигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, увигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку),оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплаченихплатником податку.
 
Платникподатку, який має статус внутрішньо переміщеної особи, має право скористатисяподатковою знижкою за оренду житла виключно за умови, що він та/або члени його сім’ї першогоступеня споріднення:
 
⁕ не мають увласності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої позамежами тимчасово окупованої території України;
 
⁕ неотримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриттявитрат на проживання.
 
Розмір такоїзнижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірівмінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року.
 
Податкова декларація про майновийстан і доходи на податкову знижку, за наслідками 2023 року, подається доконтролюючих органів до 31 грудня 2024 року (включно).
 
 
 
 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net