Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

02.12.2022

 

 

Дитяча злочинність - брак сімейного виховання?...

 

 

 

 

 

«Посієш вчинок — пожнеш звичку,

посієш звичку — пожнеш характер, посієш характер — пожнеш долю».

 

       Діти – це найдорожче у житті люблячих батьків. Поки вони підростають і формують свій світогляд для дорослого усвідомленого життя, турботливі мами і тата забезпечують їм належне виховання і захист від зовнішніх загроз. Однак з незапам’ятних часів існує явище неповнолітньої злочинності, яке залишається актуальною проблемою сучасного суспільства.

 

        Підліток і злочин... Нібито несумісні поняття. Проте статистика свідчить: у середовищі неповнолітніх рік у рік посилюється криміногенна напруженість.  

Є все:  розбій, крадіжки приватного майна.

 

Так що ж відбувається з нашими дітьми? Відбилися від рук? Потрапили в тенета злочинного світу? Чи вони просто такі, якими їх виховали батьки?

 

Особливо чітко в злочинній поведінці неповнолітніх простежуються недоліки і упущення сімейного виховання. Адже сімейне   виховання — складний і багатогранний процес, який базується на любові і взаємоповазі членів сім'ї. Позитивні наслідки такого впливу насамперед залежать від здорової атмосфери у сім'ї, від особистого прикладу батьків, правильного усвідомлення своїх прав і обов'язків.

 

          На жаль, чимало батьків несумлінно виконують свої обов'язки, проявляють невміння, а подекуди і небажання виховувати дітей, своєю негідною поведінкою подають їм поганий приклад.

 

         Дорослі не завжди розуміють, що діти постійно мають потребу в захисті та любові з боку батьків та близьких, і лише в родині формується впевненість    у собі та своїх можливостях, ціннісні орієнтири та світобачення. Сьогодні практично звичним стає термін «дитяча злочинність». Що ж штовхає ще несформовану особистість на злочин? Одні шукають причину у недостатньому рівні освіти, вихованні та увагу з боку батьків. Інші — у згубному захопленні комп’ютерними іграми та Інтернетом, яким діти приділяють найбільше свій вільний час. 

 

      Дійсно, нерозумно поводяться батьки, коли посилаючись на зайнятість, втому після роботи тощо, відгороджуються від дітей, намагаються відкупитися від них грошима, коштовними речами; замість того, щоб поговорити  з дитиною, вмикають телевізор. А вплив телебачення, так само як комп’ютерних ігор та Інтернету, не варто не дооцінювати. Фільми, переповнені сценами насильства та жорстокості, криваві бійки та смерть  на екрані стали для підростаючого покоління звичними. Годинами просиджуючи перед телевізором, дитина перестає розуміти чужий біль, убивство для неї стає чимось повсякденним. 

 

     З  метою запобігання негативним проявам серед неповнолітніх, у тому числі пияцтву, наркоманії, дитячої бездоглядності і безпритульності, злочинності Службою у справах дітей та сім’ї Кегичівської селищної ради  спільно з  працівником ювенальної превенції Красноградського РВП  ГУНП в Харківській області  проводяться  профілактичні рейди «Діти вулиці».  З початку 2022 року проведено 53  рейди. Під час рейдів з дітьми  проводяться  профілактичні бесіди щодо недопущення скоєння ними правопорушень, з  їх батьками – бесіди щодо належного виконання своїх батьківських обов’язків. 

 

     По наслідкам рейдів за  статтею 184 невиконання батьківських обов’язків притягнуто  до відповідальності 16 батьків.

 

    Серед підлітків є поширеною думка, що до повноліття за їх правопорушення відповідають батьки. Але, насправді, це твердження є помилковим. Законодавством передбачено конкретні випадки, коли юридична відповідальність неповнолітніх починається з 16 років, а за вчинення деяких кримінальних злочинів і з 14 років.

 

    До неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види покарань: штраф; громадські роботи; виправні роботи; арешт; позбавлення волі на певний строк.

 

    Звертаємося до всіх батьків з проханням серйозного відношення до своїх батьківських обов’язків, постійного контролю вільного часу дітей. Бо краще запобігти скоєнню злочину, ніж потім шукати винних.

 

     То ж давайте будемо дбати про наших дітей, адже їх майбутнє у наших руках!!!

 

Начальник Служби у справах дітей

та сім’ї  Кегичівської селищної ради                 Тетяна БОГИНСЬКА

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net