Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

01.03.2023

 

На Харківщині представники 12 громад навчалися, як забезпечити соціальні послуги в громадах

 

 

Гуманітарні потреби в Україні не скорочуються, навпаки під час війни ще більше посилюються. Сім’ї з дітьми втрачають рідних та близьких, покидають власні домівки, розлучаються з рідними людьми, опиняються на межі бідності, мають обмежений доступ до медичних, освітніх, психологічних, соціальних послуг... Саме Тому у громадах необхідні соціальні послуги, які відповідатимуть запитам місцевих жителів та українським реаліям.

 

З цією метою 28 лютого 2024 року в місті Харків відбувся тренінг «Способи забезпечення соціальних послуг у громаді». Участь у заході взяли представники 12 громад Харківської області, а саме Богодухівської, Валківської, Ізюмської, Шевченківської, Краснокутської, Лозівської, Первомайської, Зміївської, Кегичівської, Балаклійської, Чугуївської, Пісочинської.

 

Із директорами центрів соціальних служб і начальниками відділів соціального захисту населення з громад Харківщини напрацювали шляхи організації послуг у їх громадах, зокрема:

 

  • власні надавачі соціальних послуг (комунальний сектор);
  • державно-приватне партнерство;
  • закупівля соціальних послуг (ProZorro);
  • конкурс соціальних проєктів (громадський бюджет);
  • підтримка діяльності ГО на виконання загальнодержавних та місцевих програм;
  • співробітництво територіальних громад;
  • міжбюджетні трансферти між місцевими бюджетами;
  • соціальне замовлення.

 

"Такі тренінги - це можливості для розвитку спроможності місцевих органів влади та соціальних працівників для надання якісних та сталих соціальних послуг відповідно до потреб громади. Коли ми чуємо одне одного, спілкуємося, дискутуємо, тоді знаходимо ті способи, які будуть дієвими та корисними. Зосередилися і детально розібрали способи організації та забезпечення надання соціальних послуг в громаді", –  навчальний тренер розповіла Світлана Забава.

 

Довідково. Тренінг відбувся у рамках проєкту "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми", який впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). В консорціум входять: ГС «Українська мережа за права дитини», «СОС дитяче містечко», «Соціальна синергія» та Українська освітня платформа. Проєкт "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми" пропонує до впровадження 8 послуг: соціальний супровід альтернативних форм виховання (ПС/ ДБСТ, опіка, піклування); денний догляд за дітьми; медіація; розвиток батьківських компетенцій; психосоціальна підтримка; кризове втручання; підхід соціальні виплати+ соціальні послуги; раннє втручання.

 

Ці напрацювання із надання сталих послуг мінімального пакету інтегрованих соціальних послуг надалі будуть застосовані в розробленні стандартів таких послуг на державному рівні. Наразі територія впровадження 28 громад у Житомирській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net