Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

22.03.2024

 

Щодо Довідки про відсутність податкового боргу

 

 

 

 

Управління по роботі з податковим боргом Головного управління  ДПС у Харківській області повідомляє наступне.

 

Довідка про відсутність податкового боргу видається на підставі Наказу Міністерства фінансів України  від 03.09.2018 №733 «Про затвердження Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи» (далі – Наказ 733).

 

Невідповідність поданої Заяви встановленій законодавством формі або вимогам щодо її заповнення може бути причиною неприйняття такої Заяви.

 

Для отримання Довідки платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (додаток 2 Наказу 733).

 

Довідка надається платнику безоплатно.

 

Заява подається платником (на його вибір):

 

у паперовій формі - до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо Заяву подано до державної податкової інспекції, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу (далі - уповноважений орган);

 

в електронній формі - на адресу уповноваженого органу через приватну частину електронного кабінету з дотриманням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги".

 

Заява, для отримання довідки про відсутність заборгованості, складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єктів до якого буде подано Довідку.

 

Заяви повинні бути заповнені з правильним зазначенням усіх реквізитів нормативно-правових актів за уніфікованими шаблонами відображення, необхідними для їх ідентифікації:

 

вид нормативного документа: Закон України, Постанова КМУ, наказ міністерства, постанова Правління НБУ і т.д.;

 

порядковий номер (знак «№» та арабські або арабсько-римські цифри, знаки «-«, «/»);

 

дату прийняття, оформлення словесно-цифровим або цифровим способом (25 грудня 2015 року або 25.12.2015).

 

В п.4 форми Заяви зазначається найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації) до якого буде подана Довідка згідно ст.90 Цивільного кодексу України.