Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

03.02.2023

 

 Пробації України 8 років!

 

 

Пробація України — можливості для змін!  Це слоган пробації України, який містить багатогранну філософію таких можливостей — від зміни правосвідомості та життя окремого правопорушника, зміни підходів до реабілітації правопорушників, прав жертв правопорушення та інтересів громади — до зміни суспільства і держави в цілому.

 

5 лютого для працівників пробації особливий день – 8 років тому у нашій країні прийняли Закон «Про пробацію». Ця подія стала вирішальним кроком назустріч гуманізації системи виконання кримінальних покарань і взято курс на підвищення безпеки в суспільстві.

 

Нині територію Кегичівської громади обслуговує Красноградський районний сектор пробації №2 філії Центру пробації в Харківській області.

 

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

 

Очільниця служби пробації на Кегичівщині  Наталія Мосенцова впевнена, що засуджені можуть змінитися без ізоляції від суспільства.

 

– Якщо говорити мовою закону, то пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. До нас на облік потрапляють особи, які вчинили кримінальні правопорушення, але суд дав їм шанс на виправлення, не посадивши у в’язницю. І наше головне завдання – виправити їх на волі, допомогти змінити на краще їхнє майбутнє.

 

Пробація – це не уникнення відповідальності злочинцем, як може здаватися на перший погляд. Навпаки, вона забезпечує баланс між покаранням, потребами правопорушника та інтересами суспільства.  Разом з тим, пробація коштує платникам податків удесятеро дешевше, ніж утримання у в’язниці, натомість перспективи виправлення на пробації набагато кращі.

 

Переваги пробації:

Для особи, яка вчинила правопорушення:

  • Можливість відбування покарання без ізоляції від суспільства. Участь у просоціальних видах діяльності, кваліфікована допомога особі у вирішенні проблемних питань життя. Супровід за індивідуальним планом на шляху до змін.
  • Збереження соціально-корисних зв’язків та сімейних стосунків.
  • Гарантована допомога у напрямках освіти, роботи та житла.

 

Для суспільства (громади):

  • Захист громади від небезпеки протиправних дій по відношенню до їх статків, життя та гідності.
  • Справедливе здійснення правосуддя, баланс між карою за вчинене правопорушення, завданням шкоди та відшкодуванням збитків, відстоювання інтересів суспільства.
  • Активна участь волонтерів та волонтерських організацій у кожному центрі пробації у наглядових заходах, індивідуально-профілактичної та соціально-виховноїроботі з особами скоївшими правопорушення.

 

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net