Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

13.03.2023

Шановні мешканці громади!

 

 

 

Кегичівська селищна рада повідомляє, що під час дії правового режиму воєнного стану та в умовах надзвичайної ситуації, як повінь, буревій, аварії на електростанціях, вибухи тощо, можливе пошкодження централізованого водопостачання населення.

 

За такої ситуації селищна рада рекомендує використовувати тільки воду в пляшках, кип’ячену або продезінфіковану воду до відновлення звичайного водопостачання.

 

Кип’ятіння або дезінфекція – це методи знезараження води від більшості хвороботворних мікроорганізмів, які можуть бути в ній. Кип’ятіння води достатньо
для знищення хвороботворних бактерій, вірусів і найпростіших. Проте інші забруднювачі, такі як важкі метали, солі й більшість хімічних речовин, залишаються у воді й після кип’ятіння.

 

Основні правила користування водою в умовах надзвичайних ситуацій

Використовуйте воду в пляшках або воду, яку ви належним чином підготували
і зберігали.

Для пиття, приготування їжі, миття їжі та посуду, чищення зубів використовуйте кип’ячену чи продезінфіковану воду.

Закип’ятіть воду, якщо у вас немає бутельованої води.

Якщо вода каламутна, дайте їй відстоятися і профільтруйте через чисту тканину, паперовий рушник або кавовий фільтр.

Доведіть воду до кипіння і кип’ятіть не менше однієї хвилини.

Після того, як вода закипить, її потрібно зняти з вогню, дати охолонути природним шляхом, без додавання льоду. Зберігайте воду в чистій посудині з кришкою.

Щоби покращити смак кип’яченої води, додайте щіпку солі на літр води.

 

Додаткові поради щодо води в надзвичайних ситуаціях

Шукайте додаткові джерела води поблизу. Якщо немає загрози забруднення хімічними чи радіаційними речовинами, можна використовувати воду з криниць, джерел, річок, озер тощо. Краще використовувати проточну, аніж відстояну воду. Незалежно від джерела, обробляйте воду, дотримуючись інструкції вище.

Джерелом води може бути сніг, лід, вода із системи опалення тощо.

 

Як фільтрувати воду

Наступним етапом процесу очищення води є фільтрація. Вона не очищає воду повністю. Після фільтрації воду слід прокип’ятити або дезінфікувати.

Більшість фільтрів можуть видалити найпростіших і деякі бактерії, але вони не можуть відфільтрувати віруси, оскільки віруси занадто малі за розміром.

Фільтри також видаляють більші забруднення, такі як листя, мул, бруд і пісок. Якщо вода каламутна або в ній є плаваючий матеріал, її слід відфільтрувати, навіть якщо ви плануєте її кип’ятити або дезінфікувати.

Обов’язково використовуйте та доглядайте за своїм фільтром відповідно до інструкцій виробника. Фільтри не працюють добре, якщо не доглядати за ними.

 

Як продезінфікувати воду

Останнім етапом очищення води є дезінфекція води – як способом кип’ятіння,
так і обробкою дезінфікувальним засобом. Це найважливіший етап, що дозволяє зруйнувати будь-які організми, що залишилися у воді після фільтрування, особливо ті, які можуть стати причиною хвороби.

 

Хімічна дезінфекція води

Хімічні таблетки або рідкі краплі є найпоширенішими способами дезінфекції природної води. Йод або діоксид хлору є найбільш часто використовуваними дезінфекційними засобами.

Дотримуйтесь інструкцій виробника щодо дезінфекції води. Час контакту
для дезінфекції води залежить від продукту (приклад: від 30 хвилин до 4 годин). Якщо вода каламутна або має сміття, ефективніше буде попередньо відфільтрувати воду перед дезінфекцією.

 

Очищення води при замороженні

Візьміть напівповну пластикову пляшку води та заморозьте її до утворення льоду. Більшість патогенів опиниться всередині льоду, а вода ззовні є умовно чистою.

Також доброю звичкою може стати зберігання певного запасу питної води в кожній оселі.

Будьте здорові!

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net