Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

22.03.2023

 

Дотримання Правил охорони електричних мереж та пожежної безпеки – запорука надійного електропостачання

 

 

 

 

Харківський регіональний центр обслуговування мережі (РЦОМ) Східного територіального управлiння обслуговування мережi ПрАТ «НЕК «Укренерго» наголошує звернути увагу жителів та землевласників селищної ради на важливе питання щодо дотримання вимог «Правил охорони електричних мереж», які затверджені постановою Кабінету Мiнiстрiв України вiд 27 грудня 2022 року № 1455 (далі - Правила) та Кодексу цивільного захисту України.

 

Правила запроваджено з метою забезпечення збереження електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму i використовуються у разі проектування, будівництва та експлуатації електричних мереж, а також під час виконання робіт або провадження іншої дiяльностi поблизу електричних мереж.

 

Електричними мережами, які експлуатуються Харкiвським РЦОМ, являються повітряні лiнiї електропередачі (далi - ПЛ) напругою 330кВ.

 

Згідно з вимогами статті 24 Закону України «Про землi енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів» межі охоронних та санітарно-захисних зон об’єктів енергетики зазначаються в мiстобудiвнiй документації, документації iз землеустрою та кадастрових планах.

 

        Розмiри охоронних зон повітряних ліній електропередачі 330кВ встановлюються у вигляді земельної ділянки i повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення на вiдстань 30 метрів.

 

        Уздовж переходів повітряних ліній електропередачі через водоймища (рiки, канали, озера та ш.) –  у вигляді повітряного простору над поверхнею водоймища, обмеженого вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення для судноплавних водоймищ на відстань 100 метрів, для несудноплавних - на відстань, передбачену для встановлення охоронних зон уздовж повітряних ліній електропередачі, що проходять по суші.

 

        Нагадуємо, що в межах охоронних зон повітряних ліній електропередачі без письмової згоди Харківського РЦОМ, у вiданнi якого перебувають ці мережі, забороняється виконувати наступні дії:

 

        - будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт, знесення будiвель та споруд;

        - здійснення всiх видiв гiрничих, вантажно-розвантажувальних, землечерпальних, пiдривних, меліоративних робіт, вирубання та висаджування дерев;

        - розташування польових станiв, загонів для худоби, установлення дротяного загородження;

        - створення сміттєзвалищ, відкриття кар’єрів;

        - полив сiльгоспкультур, складення соломи, дров та інших матерiалiв;

        - розпалювання вогнищ, спалювання очерету, стерні та соломи;

        - розташування автозаправних станцій або інших сховищ паливно-мастильних матерiалiв;

        - накидати на струмовідні частини об’єктів електричних мереж i наближення до них сторонніх предметів, пiднiматись на опори повітряних ліній електропередачі;

        - влаштовувати спортивні майданчики, ринки, зупинки громадського транспорту;

        - проводити будь-які заходи з великим скупченням людей, запускати спортивні моделі літальних апаратів, квадрокоптери;

        - переїзди сiльгоспмашин та автомобiлiв поза шляхами під проводами діючої повітряної лінії електропередачі необхідно здійснювати в місцях найменшого провисання проводів (ближче до опори), при цьому частини механiзмiв повинні знаходитися в транспортному положенні;

        - забороняється обробка ґрунту в межах обвалування навколо фундаментів i відтяжок опор.

 

        Незважаючи на постiйнi звернення та проведені бесiди з населенням, кількість відключень ПЛ 330кВ через низові пожежі збільшується з кожним роком. Жителi нашої області, землекористувачі часто ігнорують вимоги Правил пожежної безпеки в України, Закону України «Про енергетику», Правил охорони електричних мереж. I нажаль, кожну весну та осінь ми спостерігаємо масштабні рукотворні пожежі.

 

        Враховуючи викладене вище, Харківський регіональний центр обслуговування мережі звертається з проханням чітко виконувати наведені вимоги, що дозволить своєчасно постачати електричну енергію на підприємства та в оселі громадян.

 

        З усіх питань, що стосуються виконання робіт в охоронних зонах повітряних лiнiй електропередачі Харківського РЦОМ Вам потрібно звернутися за адресою: місто Харків, вулиця Ковтуна, будинок 4, тел.: (057)730-11-28, +38(073)412-25-74 начальник відділу експлуатації лiнiй Кондратюк Володимир Анатолійович, тел.: (057)730-11-60, +38(073)412-26-46 начальник лінійної дiльницi Харківська Левус Руслан Олегович,  тел.: (057)730-12-11, +38(095)467-63-40. е-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. провiдний iнженер Крiкун Вiкторiя Анатоліївна.

 

За інформацією Харківський регіональний центр обслуговування мережі Східного територіального управлiння обслуговування мережi ПрАТ «НЕК «Укренерго»

 

Завідувач сектору цивільного захисту та оборонної роботи Кегичівської селищної ради            Олеся ГУЛАЙ

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net