Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

28.07.2023

 

 Щодо вакцинації тварин проти сказу

 

 

 

Сказ – це особливо небезпечне вірусне захворювання як для тварин, так і людей. Захворювання характеризується розвитком енцефаліту зі стрімким пошкодженням функції центральної нервової системи і завжди закінчується летально.

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) сказ входить в першу п'ятірку основних небезпечних зоонозів, що завдають найбільших соціальних і економічних збитків.

 

Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною. Основний шлях проникнення вірусу в сприйнятливий організм через пошкодження шкіри і слизових оболонок внаслідок укусів, ослинення
та подряпин.

 

Щоб убезпечити свого домашнього улюбленця від такого підступного захворювання потрібно знати як захиститися від сказу. Єдиним ефективним способом профілактики сказу є щеплення домашніх тварин, яке має щорічно повторюватися.

 

На сьогоднішній день в Україні щеплення від сказу проводиться фахівцями ветеринарної медицини державних установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби, на безкоштовній основі.

 

Кегичівська селищна рада інформує, що Держпродспоживслужбою України в рамках інформаційної кампанії «Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий засіб профілактики сказу» за посиланням https://bit.ly/3P3B9M0 розміщено відповідні інформаційні матеріали та перелік установ ветеринарної медицини для здійснення вакцинації тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини.

 

Щеплення домашніх тварин – найдієвіший метод запобігання зараження сказом.

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net