Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

07.03.2024

 

Про заборону випалювання сухої рослинності

 

 

         З настанням тепла часто доводиться бачити, як люди випалюють суху траву, очерет, чагарники, тощо. Незважаючи на те, що спалювання сухостою має сезонний характер, із року в рік масштаби пожеж та їх наслідки демонструють жахливу статистику. Через сильні пориви вітру вогонь здатен долати відстань між населеними пунктами швидко та агресивно. Як показав гіркий досвід попередніх років інших областей, цілі села здатні спалахувати всього за кілька годин.

 

Починаючи з 23 лютого 2024 року співробітниками Красноградського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області було ліквідовано 8 пожеж, які пов’язані із випалюванням сухої рослинності.

 

08 лютого 2024 року в селі Першотравневе Зачепилівської територіальної громади сталася трагічна подія. Під час випалювання сухого гілля поблизу свого приватного домоволодіння загинув чоловік.

 

Варто наголосити, що  відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – Кодекс) за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу:

 

      - для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн.);

 

      - для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн.). 

 

За інформацією Красноградського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області.

 

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net