Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

21.06.2024

 

Як отримати реєстраційну картку платника податку через Електронний кабінет?
 
 
 
Для приєднання до заяви за ф. № 1ДР сканованихкопій документів, що посвідчують особу, платнику податків необхідно використатизакладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми», який заповнюєтьсянаступним чином:
поля «Назва документу», «Номер документу», «Датадокументу» заповнюються згідно з даними документа, що посвідчує особу; 
 
у графі 2 «Найменування файлу документу» табличноїчастини за допомогою кнопки «Обзор» обирається відповідна сканована копіядокумента. Головне 
управління ДПС уХарківській області повідомляє, що для отримання реєстраційної картки платникаподатків через Електронний кабінет необхідно:
 
1. Увійти до Електронного кабінету, вхід до якогоздійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua,також через вебпортал ДПС.
Доступ до приватної частини (особистого кабінету)Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронноїідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису,отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг,або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – idd.gov.ua (MobileIDта BankID).
 
2. Обрати меню «ЕК длягромадян»  розділ «Облікова карткафізичної особи – платника податків. Форма 1ДР» для подання облікової картки фізичної особи– платника податків за формою № 1ДР (далі – Заява за ф. № 1ДР)  та натиснути кнопку «Створити».

Форма заяви за ф. № 1ДР заповнюється з використанням кнопки «Вибір здовідника».

При цьому кожен документ має буди збережено в окремому додатку (формат файлуможе бути pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 5МБ).
 
3. Для збереження сканованого документа необхіднонатиснути кнопку «Зберегти».
 
При цьому платник податків самостійно обирає Центробслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію уДРФО, в електронному вигляді (останній рядок заяви за ф. № 1ДР).

4. Натиснути кнопку «Підписати» та підписати за допомогою КЕП.

5. Натиснути кнопку «Відправити».

Реєстраційний номер облікової картки платника податків надається протягом трьохробочих днів з дня подання фізичною особою заяви за ф. № 1ДР до контролюючогооргану.

Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податківнеобхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійнообраний під час заповнення заяви за ф. № 1ДР та пред’явити паспорт з відміткоюпро місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (витяг) про реєстраціюмісця проживання/перебування.
 
Адміністративна послуга безоплатна.