Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

26.06.2024

 

Витяг про стан розрахунків з бюджетом можна отримати в Електронному кабінеті

 

 

 

Головне управління ДПС у Харківській області інформує,що з 1 травня 2024 року в Електронному кабінеті для платників податків сталодоступним отримання Витягу щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожнийрік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиногосоціального внеску.

 

Нагадаємо, раніше отримати такий документ можна булотільки за звітні періоди поточного року.

 

Розроблено окремий функціонал для платників, які маютьподатковий борг на день подання Запиту про отримання витягу щодо станурозрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС стосовнорозрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточноюдатою.

 

Алгоритм дій:

 

1. Платник створює Запит про отримання витягу щодостану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС заформою «J/F1300207» в приватній частині Електронного кабінету у пункті меню«Заяви, запити для отримання інформації» шляхом:  

 

для поля «період з «01» січня 20__року по«__»____20___року» Запиту:

 

вибору із переліку дати, місяця, року, за який платникбажає отримати «Витяг з інформаційної системи органів ДПС щодо станурозрахунків платника з бюджетом та сплати єдиного внеску». За кожний рік запитподається окремо.

 

для поля «Розрахувати суму пені у поточному бюджетномуроці»(п.п.129.1.1 та 129.1.3 пункту 129.1 статті 129 Податкового кодексуУкраїни)***» Запиту:

 

встановлення позначки для розрахунку пені, якщо уплатника є податковий борг (крім єдиного внеску) та він бажає визначити сумупені станом на наступний день від дня подання Запиту. Платник також може невстановлювати позначку для її розрахунку. Встановлення позначки неможливе, якщоу Запиті визначено платником період «минулі роки»;

 

для поля «В розрізі платежів» Запиту: 

 

встановлення позначки для отримання інформації врозрізі всіх своїх платежів. Якщо платник не встановлює позначку, то отримаєузагальнену інформацію, без розрізу платежів;

 

для поля «З підписом ***** (станом на 1 число звітногомісяця)» Запиту: 

 

встановлення позначки для отримання Витягу зкваліфікованим електронним підписом посадової особи контролюючого органу (КЕП).

 

Разом з цим, встановлення позначки можливе, якщо уЗапиті зазначено 1-ше число місяця будь-якого року. Якщо платник не встановлюєпозначку, то отримає інформацію без КЕП.

 

2. Надсилає Запит до органу ДПС за своїм основниммісцем обліку.

 

3. Отримує Витяг за формою  «J/F1400207».