Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

22.02.2024

 

Про загальнодержавну операцію «Первоцвіт – 2024».

 

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ!

 

 

На виконання вимог законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України»,  доручення т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України від 08.02.2024 року № 173 «Про посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу», з метою посилення державного контролю в галузі збереження та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослин у зимово-весняний період 2024 року на території Кегичівської селищної ради проводиться загальнодержавна операція «Первоцвіт – 2024».

 

Згідно з законодавством України, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх рештками, громадяни порушують закони України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про Червону Книгу України», та відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами. Задля збереження видів рослин, занесених до Червоної книги України, Мінприроди щороку ініціює проведення операції «Первоцвіт». Її метою є запобігання протиправному збиранню, продажу, та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин.  

 

За порушення Порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 КУпАП.          

 

За порушення чи погіршення середовища перебування (зростання) рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов утримання (вирощування) рослинних видів у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках, інших спеціально створених штучних умовах, що призвело до їх загибелі та пошкодження, накладається штраф за статтею 90 КупАП.

 

Кегичівська селищна рада закликає усіх громадян бути свідомими і не губити декоративні дикоростучі рослини лише задля насолоди їх запахом і красою.

 

Будь ласка, не купуйте первоцвіти, адже цим ви лише стимулюєте їх знищення в майбутньому! Долучіться до операції "Первоцвіт", зробивши пам'ятне фото на фоні квітів і не зриваючи їх. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, являючись їх невід'ємною частиною.

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net