Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

23.02.2024

 

До уваги громадян!

 

 

Красноградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що до Кегичівської дільниці ветеринарної медицини Красноградської районної державної лікарні ветеринарної медицини звернулася мешканка села Власівка Кегичівської громади, яка розповіла, що на її подвір’ї загинула телиця. Фахівці Кегичівської дільниці ветеринарної медицини виїхали до домогосподарства та провели обстеження.Зі слів власниці загиблої тварини, напередодні в телиці спостерігали клінічні ознаки, що вказували на сказ: тварина постійно ревла  та була слинотеча. Відразу було відібрано матеріал для лабораторного дослідження та направлено до Харківської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, де в патологічному матеріалі було виявлено вірус сказу, що підтверджено експертизою за№000192 п.м./24 від 21 лютого 2024 р.

 

Рішенням позачергового засідання місцевої протиепізоотичної комісії при Кегичівській селищній раді №3 від 22.02.2024 року село Власівка оголошено неблагополучним пунктом щодо сказу тварин та введено карантинні обмеження. Затверджено План комплексних заходів щодо ліквідації сказу в зазначеному пункті, згідно з чинною інструкцією щодо профілактики та боротьби  зі сказом тварин.

 

Фахівці Кегичівської дільниці ветеринарної медицини невідкладно щепили все наявне поголів’я  тварин у цьому домогосподарстві.

 

Цього ж дня власниця тварини, яка контактувала з хворою телицею та отримала травму кисті руки від її зубів, звернулася до лікарні в селищі Кегичівка.

 

Сказ ВРХ є небезпечним  захворюванням, яке може передаватися не тільки від тварини до тварини, а й до людини. Зараження відбувається після укусу хворою ВРХ, при попаданні слини на рану, якщо в їжу було вжито м’ясо тварини хворої на сказ. Помітивши симптоми хвороби у тварини, необхідно відразу ж звертатися до фахівців ветеринарної медицини.

 

Найефективнішим способом, що дозволяє убезпечити велику рогату худобу від сказу, є своєчасне проведення профілактичних заходів щодо імунізації. Крім цього, необхідно стежити за чистотою приміщень, в яких утримується ВРХ, не допускати контакт корів з дикими тваринами, а також:

 

створити безпечні умови, за яких вірогідність нападу диких тварин буде зведено до мінімуму;

 

знищити гризунів;

 

вакцинувати своєчасно собак та котів, які знаходяться в одному домогосподарстві, або собак, яких використовують для охорони ферми;

 

при виявленні інфікованих особин негайно ізолювати їх.

 

Тільки так можна убезпечити своє домогосподарство або ферму від появи смертельної хвороби – сказу. Хвороба є дуже небезпечною, але її можна попередити. Щеплення тварин від сказу залишається єдиним засобом запобігання цьому захворюванню.

 

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net