Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

 

04.04.2024

 

Декларуємо дохід від продажу рухомого майна до 1 травня 2024 року

 

 

 

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2023 року. 

 

Порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб операцій з продажу або обміну фізичними особами об’єктів рухомого майна встановлено ст. 173 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

 

Відповідно до п. 173.1 ст. 173 ПКУ, дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

 

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року другого об’єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5% (п. 167.2 ст. 167 ПКУ).

 

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ, а саме 18 відсотків (абзац третій п. 173.2 ст. 173 ПКУ).

 

У разі продажу рухомого майна необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючих органів до 1 травня 2024 року, визначити податкові зобов’язання та сплати їх до 1 серпня 2024 року.

 

Нагадаємо, що платник податків за своїм вибором може подати податкову декларацію в один із таких способів: 

 

- особисто або уповноваженою особою у Центри обслуговування платників; 

 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;  

 

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

 

 

 

Ремонт квартир Частные Мастера

Honda Accord одиннадцатого поколения - https://honda-accord.com

Недвижимость, как правильно выбрать comintour.net